Sterilizatorul, un aparat indispensabil intr-un salon de infrumusetare
Postat in Ghid Saloane

Sterilizatorul, un aparat indispensabil intr-un salon de infrumusetare

In Romania anului 2016, o vizita la un salon de infrumusetare a devenit o rutina spatamanala pentru tot mai multe femei. Preturile accesibile ale diverselor servicii oferite de catre acestea determina tot mai multe persoane sa apeleze la un mic rasfat. Reprezentantele sexului frumos au si de unde alege la acest capitol deoarece, in tara noastra, saloanele de infrumusetare au aparut ca „ciupercile dupa ploaie”. In marile orase, de exemplu, aproape ca nu exista cartier in care sa nu isi faca simtita prezenta cel putin doua – trei saloane de acest gen. Avand la dispozitie o multitudine de oferte, femeile au astfel posibilitatea de a impune anumite standarde atunci cand vine vorba despre capitolul infrumusetare. Un element primordial, care nu trebuie sa lipseasca din aceasta afacere, este un sterilizator. Numarul acestora variaza in functie de marimea salonului dar si de multitudinea de servicii care sunt oferite clientelor. De altfel si Ministerul Sanatatii care a elabarorat, de-a lungul timpului, un set de norme ce trebuie obligatoriu implementate intr-un salon de infrumusetare, impune prezenta sterilizatorului. Deci, trebuie sa stiti ca, acesta nu este un moft, ci o obligatie care trebuie respectata din partea detinatorilor saloanelor de infrumusetare. Prezenta dar si utilizarea sa zilnica, repetata, ori de cate ori este nevoie, ar trebuii sa fie deja o cutuma care reliefeaza atat respectul fata de clientela cat si fata de lege. Tocmai din cauza unor neprofesionisti care exista pe piata de de aces gen, in Romania, in urma cu cativa ani, s-a creat o adevarata isterie care viza imbolnavirile din cauza instrumentelor nesterile de la saloanele de infrumusetare. Pentru a evita astfel de situatii neplacute este imperativ necasara achizitionarea de sterilizatoare. Aveti grija insa! Pe piata exista tot felul de comercianti dar si producatori dubiosi al caror unic scop este imbogatirea, chiar prin incalcarea normelor si punerea la dispozitie pe piata a instrumentelor neconforme cu normele emise de catre Ministerul Sanatatii. De aceea este extrem de important sa va documentati temeinic inainte de a cumpara un sterilizator. Distribuitorul trebuie, obligatoriu, sa fie o firma care ofera garantie dar si suport tehnic in orice moment dar sa si comercializeze sterilizatoare a caror provenienta sa poata fi dovedita.

La capitolul sterilizatoare trebuie mentionat ca exista trei mari categorii: sterilizatoarea UV, sterilizatoare cu bile quartz si sterilizatoare cu ultrasunete. Fiecare are anumite caracteristici si beneficii, alegerea cea mai buna, adaptata nevoilor dumneavoastra, putand fi facuta doar dupa o consultare temeinica cu distribuitorul care cunoaste amanuntit toate detaliile tehnice ale fiecarei categorii. Site-ul www.visagestudio.ro va pune la dispozitie o gama larga de sterilizatoare de calitate, important de stiut ca, acestea beneficiaza de avizele Minsterului Sanatatii.

Din pacate, din lipsa informarii sau pur si simplu din nepasare, exista inca saloane unde dezinfectia se confunda cu sterilizarea. Intre cele doua este o diferenta colosala, practica demonstrand ca nu poate sa existe una fara cealalalta, in cazul in care va doriti un salon care sa respecte normele in vigoare. Mai exact, prin dezinfectie se doreste stoparea imprastierii agentilor patogeni in zona in care se lucreaza, aceasta metoda fiind pusa in practica cu ajutorul anumitor substante. Prin sterilizare insa se urmareste distrugerea atat a microorganismelor patogenele cat si ale celor nepatogene si implicit a sporilor acestora, prin utilizarea aparatelor de sterilizare. Din punct de vedere igenico-sanitar este imperios necesar ca cele doua metode sa fie folosite de cate ori este nevoie in fiecare salon de infrumusetare. De altfel, tocmai din cauza neincrederii, unele cliente solicita sterilizarea instrumentelor care urmeaza sa fie folosite pentru ele, chiar in prezenta lor. Din pacate, intreg procesul va dura foarte mult, in aceasta perioada pierzandu-se atat timp cat si bani. 

Distrbuie

Tastati si apasati Enter pentru a cauta

Cos de cumparaturi

Niciun produs în coș.