Electrostimularea sau, in termeni stiintifici, stimulare electrica neuromusculara, este o tehnologie care presupune utilizarea unui aparat electrostimulare care foloseste impulsuri electrice pentru a forta muschii sa se contracte. Tehnologia este utilizata atat in medicina cat si in industria de remodelare corporala si infrumusetare si ofera rezultate rapide care nu prepupun efort fizic din partea persoanei care primeste tratamentul.

Electrostimularea este foarte eficienta in tratamentele de infrumusetare si sanatate deoarece tonifiaza musculatura, reduce aspectul de portocala dat de celulita, stimuleaza arderea grasimilor intr-un ritm mai accelerat, ofera o mai buna circulatie in zona tratata si duce la scaderea in centimetri. Toate acestea fac ca detinerea unui aparat electrostimulare sa fie una dintre cele mai des intalnite tehnologii dintr-un salon.

SCURT ISTORIC

Ideea de a activa anumiti muschi prin intermediul impulsurilor electrice a aparut in jurul anilor 1970 cand Luigi Galvani a dovedit stiintific ca o astfel de metoda exista si ca poate fi benefica. Astfel, tehnologia a fost perfectionata de-a lungul timpului si a fost utilizata mai intai in sport, pentru a imbunatati performantele atletilor si mai apoi in domeniul medical.

In zilele noastre, tehnologia a fost implementata si este utilizata pentru aparatura saloane moderne fiind una dintre cele mai de succes practici in industria de beauty.

CUM FUNCTIONEAZA?

Un aparat electrostimulare este dotat cu un anumit numar de electrozi care sunt responsabili cu trimiterea impulsurilor electrice catre muschi. Electrozii, care sunt de obicei sub forma unor pad-uri, sunt atasati pe piele iar aparatul in sine este cel care produce si controleaza nivelul impulsurilor electrice. Datorita formei, electrozii pot fi utilizati in diverse zone ale corpului ceea ce face ca electrostimularea sa poata fi efectuata exact la tinta. Astfel modelarea corporala este foarte precisa.

In functie de rezultatul dorit, aparatul va activa anumite tipuri de fibre musculare la nivele diferite de intensitate. Acest lucru este posibil datorita faptului ca un aparat electrostimulare suporta un grad variat de programe care pot antrena muschii fie pentru mai mult forta fie pentru o mai buna rezistenta la oboseala

Faptul ca aparatura din saloane ofera asemenea precizie cand vine vorba de eliminarea centimetrilor in plus a facut ca electrostimularea sa fie preferata antrenamentelor la sala. De fapt, un aparat electrostimulare nu face decat sa ofere o sedinta de fitness la un nivel mult mai intensificat. Muschii se contracta mult mai rapid intr-un interval mai scurt de timp iar aparatul poate sa se concentreze pe grupe specifice. Exercitiile de la sala nu sunt atat de exacte si chiar daca lucram pe grupe, nu este posibil sa ne concentram doar pe o zona – intotdeauna vor fi implicate si alte zone.

BENEFICII PE TERMEN SCURT SI LUNG

Datorita efectelor pozitive si a rezultatelor rapide, electrostimularea ia incet, incet locul antrenamentelor la sala. Astfel, cateva dintre beneficiile pe care le ofera sunt:

  • Tonifierea musculaturii – persoanele care practica aceasta tehnica vor obtine un efect similar cu cel al exercitiilor de tonifiere de la sala doar ca intr-un timp mai scurt si fara efort sau alte riscuri asupra sanatatii (intinderi de ligament, rupturi musculare, articulatii inflamate, etc.).
  • Arderea grasimilor – datorita faptului ca sunt activati muschii, acestia se vor dezvolta exact ca in urma unui exercitiu intens the fitness. Acest lucru va duce la cresterea masei musculare si la o ardere mai accelerata a grasimilor.
  • Scadere in centrimetri – un efect direct al tonifierii musculaturii si arderii de grasimi. Persoana care practica terapia prin electrostimulare va pierde in centimetri exact pe zona unde sunt aplicati electrozii. Astfel, daca o persoana doreste sa piarda centimetri in zona abdomenului, nu va mai trebui sa se chinuie cu greutati si exercitii incomode.
  • Cresterea circulatiei sangvine – o mai buna irigare la nivelul pielii, al musculaturii si al organelor in imediata vecinatate a zonei tratate.
  • Reducerea celulitei – aspectul de portocala este extrem de neplacut si acesta se instaleaza de obicei pe coapse si pe fese, zone care nu sunt chiar usor de antrenat prin exercitii. Un aparat electrostimulare va da rezultate in cateva sedinte fata de nenumarate sedinte la sala.
  • Lifting facial si corporal – odata cu tonifierea musculaturii si imbunatatirea circulatiei, pielea va arata intinerita si va fi mult mai neteda. Asadar, daca doriti un lifting cat mai natural si placut, un aparat electrostimulare este cel mai bun raspuns.
  • Eliminarea toxinelor – un efect secundar al imbunatatirii circulatiei si tonifierii musculare.
  • Drenaj limfactic – acesta se realizeaza de obicei prin masaj special, insa electrozii utilizati la tonifierea musculaturii pot fi folositi si pentru zonele unde se aduna cele mai multe toxine: gat, abdomen, genunchi, sani, sau abdomen.
  • Tratarea ridurilor – o piele bine irigata si intinerita va deveni incet, incet mai elastica si astfel, multe dintre ridurile de expresie nu vor mai fi la fel de vizibile.
  • Relaxarea musculaturii – o sedinta cu un aparat electrostimulare se simte ca un masaj relaxant de inviorare. Asta inseamna si o mai buna stare de spirit.

Dupa cum se observa, beneficiile sunt multe iar efectul este de durata atat timp cat sedintele sunt repetate la un nivel regulat.

APARAT ELECTROSTIMULARE: RAPORT CALITATE-PRET

Fie ca detii un salon si vrei sa iti imbogatesti oferta de servicii, fie ca esti interesat/a de un aparat electrostimulare pentru uz personal, trebuie sa iei intotdeauna in considerare raportul calitate-pret inainte de a face o achizitie. Astfel, cand discutam despre criteriul aparat electrostimulare pret, trebuie luat in considerare nivelul de calitate pe care il primesti.

Oferta noastra cuprinde o gama larga de aparate la preturi accesibile care pot fi achizitionate fie ca aparatura saloane fie pentru uz personal. Aparatele sunt profesionale si pot fi utilizate atat in scop de infrumusetare si modelare corporala cat si in scop medical sau pentru reducerea grasimii corporale pentru persoanele obeze sau supraponderale.

Daca doriti un rezultat mai bun intr-un timp mai scurt, oferta noastra cuprinde si aparate ce combina tehnologia de electrostimulare cu functia de infrarosu care ajuta la ridicarea localizata a temperaturii. Indiferent de utilizare, stimularea electrica neuromusculara este o tehnologie benefica pentru sanatate care devine din ce in ce mai populara si pe piata de beauty din Romania.