Cum sa Alegi Echipa care iti Reprezinta Salonul
Cum sa Alegi Echipa care iti Reprezinta Salonul - Visage Studio.
Postat in Ghid Saloane

Cum sa Alegi Echipa care iti Reprezinta Salonul

Cum sa Alegi Echipa care iti Reprezinta Salonul

Succesul unui salon e determinat de doi factori: dotari saloane (aparatura, mobilier si accesorii) si de echipa care se ocupa de clienti. Initial, trebuie sa investesti in dotari saloane de calitate pentru a putea oferi servicii cat mai diverse si mai impresionante, dar indiferent de tipul de scaune coafor si aparatura de tratament, salonul tau nu va merge prea departe fara personalul potrivit.

De la hairstylist si pana la manichurista, de la personalul care se ocupa cu manevrarea unitatilor de spalare si pana la cei care utilizeaza un aparat cavitatie, ai nevoie de oameni dedicati si motivati. De aceea, e foarte important sa stii cum sa alegi oamenii potriviti si care sunt caracteristicile care conteaza.

Mai jos vom discuta cateva aspecte importante pentru rolurile cel mai des intalnite intr-un salon de infrumusetare.

Cum sa Alegi Persoana de la Receptie

In multe saloane, acest rol este ocupat de o femeie, dar nu ar trebui sa pornesti cu gandul asta in minte. Barbatii (in special cei tineri) pot fi foarte potriviti in acest rol. Totusi, e important sa ai cel putin o persoana dedicata primirii clientilor in salon si organizarii programarilor (telefonice sau online) si iti recomandam sa eviti pe cat posibil sa pasezi rolul acesta oricui e liber in salon.

Persoana de la receptie trebuie sa stie cum sa intampine clientul cu o atitudine prietenoasa si calda, trebuie sa stie cum sa rezolve conflicte fara sa creeze tensiuni (orice afacere are de-a face cu nemultumiti din cand in cand).

Ba mai mult, persoana potrivita poate ajuta la atragerea de clienti noi prin recomandari sau diverse tehnici de marketing.

Tine minte, persoana de la receptie este prima experienta pe care un client nou o are cu salonul tau. Cum iti doresti ca aceasta sa decurga?

Semne ca o Persoana nu e Potrivita pentru Salonul Tau

Cand vine vorba de selectarea altor candidati, pe langa nivelul de experienta si certificari, e bine sa tii cont si cateva aspecte care vorbesc clar despre tipul de persoana. Astfel, noi iti recomandam sa eviti includerea in echipa a unei persoane care:

  • Anuleaza interviul cu doar cateva ore inainte fara o scuza rezonabila;
  • Nu isi gaseste timp sa vina la interviu (nu-si va gasi timp nici pentru job);
  • Limbajul corpului arata o persoana inchisa si care nu se simte bine comunicand cu altii (indiferent de tipul de tratament, persoana in cazua va trebui sa comunice cu clientul);
  • Il vorbeste de rau pe fostul angajator;
  • E foarte mandru/a de calificarile si abilitatile sale (da, ai nevoie de oameni increzatori in ceea ce pot sa faca, dar e o diferenta intre capacitate si vanitate);
  • Nu au depus nici un efort in a arata profesional la interviu (extraordinar de important pentru un salon);
  • Nu stiu absolut nimic despre afacerea ta (nici macar informatii care pot fi usor gasite online).

Echipa pe care o formezi, mai ales in faza de inceput, trebuie sa fie puternica si inchegata asa ca incearca sa alegi oameni care s-ar potrivi. De asemenea, incearca sa afli cat mai multe informatii despre felul in care candidatii au rezolvat situatii dificile cu un client in trecut – acest tip de povesti scot la iveala o multitudine de elemente care pot fi pro sau contra unei persoane. Asculta cu atentie si ia aminte la absolut orice gest sau inflexiune a vocii – chiar daca n-ai experienta in zona de resurse umane, fiecare persoana va lasa o anumita impresie asupra ta – asculta-ti instinctul si n-o sa-ti para rau!

Te asteptam la numarul de telefon +4076 2697 223, pe site-ul nostru sau pe pagina noastra de Facebook.

Cum sa Alegi Echipa care iti Reprezinta Salonul

Distrbuie

Tastati si apasati Enter pentru a cauta

Cos de cumparaturi

Nu ai niciun produs în coș.